Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

  • :

Orthomoleculaire therapie is het behandelen van de oorzaken van uw gezondheidsklachten en niet op de symptomen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Dit doen we door middel van gezonde voeding en het suppleren van vitamines en mineralen. Ook worden de overige leefstijlfactoren meegenomen: beweging, voldoende slaap en indien nodig het verminderen van stress. Ieder persoon heeft een ander DNA en moet ook anders behandeld worden. Met lichaamseigen stoffen gaan we aan de slag om het lichaam te herstellen.

Wanneer naar een orthomoleculaire diëtist?

Orthomoleculaire diëtist kan uitkomst bieden wanneer je last hebt van verschillende (vage) gezondheidsklachten waar je niet direct een oorzaak voor kunt vinden. Denk aan klachten als vermoeidheid, gewichtsschommelingen, maag- en/of darmklachten, futloosheid, weinig zin om dingen te ondernemen, slecht slapen, chronische ontstekingen en allergieën. Ook bij hormonale klachten, chronische stress of intensief sporten kan een orthomoleculair therapeut begeleiding bieden.

Judith en Geralda hebben een scholing gevolgd voor orthomoleculair diëtist.

Suppletie

Afgelopen jaren is er veel veranderd in de manier waarop wij ons voeden. We eten steeds meer bewerkt voedsel en minder zelf verbouwde groenten- en fruitsoorten. Ook is in de afgelopen jaren onze grond minder voedzaam geworden, de grond bevat minder vitaminen en mineralen. Hierdoor krijgen wij ook minder vitaminen en mineralen binnen vanuit de voeding. Om deze tekorten aan te vullen, adviseren wij soms suppletie. In onze praktijk hebben wij gekozen voor basissupplementen, denk hierbij aan vitamine D3/K2, magnesium, visolie en een multivitamine.

Alle diëtisten van JUCE hebben een nascholing gevolgd over suppletie. Wanneer je suppletie kan gebruiken en waarom je het zou adviseren.