Mariska Tuinte
Diëtist - Leefstijlcoach

Mijn naam is Mariska Tuinte en ik ben in juni 2021 afgestuurd als diëtist aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben bij JUCE begonnen als stagiaire in februari 2021, na deze leerzame en leuke periode mocht ik blijven en ben ik vanaf juli 2021 diëtist bij JUCE. Ik heb voeding altijd interessant en leuk gevonden. Als klein meisje wilde ik uitgebreid koken voor iedereen en toen ik ouder werd groeide de interesse in gezonde voeding. De opleiding voeding en diëtetiek past daar dan natuurlijk helemaal bij.

Ik ben gespecialiseerd in maag-darmziekten, oncologie, emotie-eten en welvaartsziekten.

Het leuke aan cliënten met maag-darmklachten begeleiden is dat je beperkingen in het dagelijks leven kunt wegnemen. Vaak krijgen deze mensen de stempel PDS en krijgen ze te horen dat ze moet de klachten moeten leren leven, maar er is nog heel veel mogelijk. Samen gaan we dan onderzoeken waar jouw gevoeligheden liggen op het gebied van voeding, maar nemen ook stress en andere leefstijl factoren mee. Ze zeggen niet voor niets “je darmen zijn je tweede brein”.

Ik ben lid van het oncologie netwerk, dat houdt in dat ik nauw samenwerk met andere disciplines zoals de fysiotherapeut, podotherapeut, logopedist of ergotherapeut om cliënten met kanker zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. We kunnen de kanker niet van ze wegnemen, maar wel de behandeling zo goed mogelijk ondersteunen waardoor de kans op genezing groter is. De voedingsadviezen altijd in goed overleg met de client omdat kwaliteit van leven minstens zo belangrijk is.

Tijdens mijn begeleiding vind ik het belangrijk om op zoek te gaan naar een voedingspatroon en leefstijl die past bij de cliënt. Elk persoon is immers anders en heeft andere behoeften, prioriteiten en doelen.

Ik ben werkzaam in Neede, Borculo, Eibergen Haaksbergen en Hengevelde