Oncologie

Oncologie

Goed eten bij kanker is belangrijk om te zorgen dat je zo fit mogelijk blijft tijdens de behandelingen maar ook tijdens het herstel na de behandelingen. Als gevolg van kanker of van de behandeling (zoals chemotherapie, bestraling of een operatie) kunt u klachten ervaren waardoor eten moeizaam gaat. Moeite met slikken, misselijkheid, smaakveranderingen of gebrek aan eetlust kunnen het lastig maken om goed te eten. Door deze klachten kan het zijn dat uw lichaam te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt en kan u gaan afvallen. Gewichtsverlies tijdens ziekte is vaak verlies van spiermassa en geen vetmassa. Spiermassaverlies staat direct in verband met achteruitgang van de conditie.

Tijdens de begeleiding gaan wij samen kijken wat er nodig is om uw voeding volwaardig te maken zodat u voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Ook kunnen wij u tips geven bij klachten als moeite met slikken, misselijkheid, smaakveranderingen etc. Misschien wel het belangrijkste punt bij de begeleiding is dat wij altijd kijken wat haalbaar voor u is.

Onze praktijk is ook betrokken bij het Oncologie Netwerk Achterhoek. Het Oncologie Netwerk Achterhoek bestaat uit gespecialiseerde zorgverleners en organisaties uit diverse vakgebieden die nauw met elkaar samenwerken rondom kanker. We streven het gezamenlijk doel na om hoogwaardige zorg op maat te leveren en een veilig vangnet te zijn voor de cliënt. Over wie er allemaal zijn aangesloten bij het Oncologie Netwerk Achterhoek vind u op deze site .

Wij werken ook samen met het inloophuis Oriolus in Winterwijk. Oriulus is een plek voor mensen die kanker hebben of doorgemaakt hebben, maar ook voor hun naasten en nabestaanden. Hier kunnen ze op een laagdrempelige wijze naar toe om te vinden wat zij nodig hebben op het gebied van aanvullende zorg. Wilt u hier graag meer over weten kan kunt u op deze site terecht.